Bli medlem i

Sveriges antropologförbund

Bli medlem för att vara med och stödja och påverka antropologin i Sverige! SANTs verksamhet är i hög grad beroende av medlemsavgifterna. Medlemsavgiften är 300 kr per år för disputerade och 100 kr per år för övriga. Även du som student kan bli medlem i SANT. Medlemskap beviljas efter ansökan och enligt styrelsens bedömning.

OBS viktigt att du skriver din epost annars kan vi inte kontakta dig!

Genom att klicka på Skicka ger du samtycke till att vi sparar och använder dina personuppgifter i enlighet med vår integritetspolicy.

Ge ett bidrag eller betala medlemsavgiften

Vill du stödja SANT eller betala medlemsavgiften? Swisha till: 123 333 26 57 eller skanna QR-koden!
Var vänlig märk betalningen med BIDRAG eller MEDLEMSAVGIFT samt epost. Tack för ditt bidrag!

Varför ska du vara med?

Som medlem i SANT blir du del av en livlig miljö där antropologin står i centrum, oavsett om det gäller att utveckla ämnet som en vetenskaplig disciplin eller att stärka antropologer som yrkesgrupp. Många upplever efter sin utbildning att det är svårt att hålla kontakten med tidigare kurskamrater och kollegor, och saknar utbyten och gemenskap med andra antropologer. SANT erbjuder en känsla av tillhörighet och utgör ett antropologiskt sammanhang som gör det lättare att engagera sig i gemensamma frågor och driva ämnet och yrkesrollen framåt. 

Håll koll på arrangemang

SANT sprider information både om egna och andras årskonferenser, seminarier och andra aktiviteter av intresse för antropologer.

Jämför erfarenheter från arbetslivet

Hör och läs om andras erfarenheter av att arbeta som antropolog, och dela med dig av dina egna genom aktiviteter, seminarier och texter.

Bygg nätverk

Medlemmar får möjlighet att bygga nätverk i ett eget professionellt forum genom olika aktiviteter, SANT’s facebookgrupp och LinkedIn-grupp.

Påverka antropologin i Sverige

Som medlem har du stor möjlighet att jobba för just de frågor du brinner för. Gör din röst hörd genom att lägga fram egna förslag och initiativ, eller genom att delta och rösta på årsmötet.

Bidra till SANTs arbete

Ju fler medlemmar SANT får, desto mer effektivt kan vi arbeta för att utveckla miljön och arbetsmarknaden för antropologer, både i och utanför Sverige.

Hör från våra medlemmar

SANT har varit en viktig mötesplats för mig sen den första konferensen 1990, också som dess ordförande 2011-2013. Att delta i SANT:s konferenser är bästa sättet att presentera sin forskning för svenska kollegor och få en inblick i deras aktiviteter, från forskning och undervisning till antropologi utanför universiteten. Det är inspirerande intellektuellt och roligt socialt!

Jag har jobbat som utvärderare, lärare, internationell programhandläggare och fundraising manager. Jag har varit anställd av ett litet konsultbolag, en stor kommun och två mellanstora ideella föreningar. Överallt har jag varit antropolog och överallt har jag kunnat använda mina kunskaper till att skapa sammanhang där vi jobbat för medskapande, egenmakt och förändring.”

Jag började läsa ”allmän och jämförande etnografi” vid Stockholms Universitet 1961, blev fil dr i samma ämne 1969, och blev professor emeritus i socialantropologi 2007. Jag bedrev fältstudier i Washington, DC 1966-68, på Caymanöarna 1970, i Nigeria då och då 1971-1983, och bland nyhetsmediernas utrikeskorrespondenter mot slutet av 1990-talet.
Det var jag som tog initiativet till Sveriges Antropologförbund 1989 (vid en ämneskonferens ordnad av dåvarande Swedish Collegium for Advanced Study in the Social Sciences, SCASSS) och hittade på förkortningen SANT – SAF hade ju inte gått, det var Svenska Arbetsgivarföreningen.

Efter min kandidatexamen i socialantropologi tog jag en extra kurs i kvalificerad arbetspraktik för att utforska min yrkeskompetens som antropolog. Det ledde till en praktikplats som Administratör för Sveriges Antropologförbund där jag stormtrivdes och fick utveckla min antropologiska kompetens i yrkeslivet. Idag jobbar jag som biträdande avdelningschef på Varbergs Stadshotell.

En kurs i miljöantropologi banade väg för flera års arbete med krisberedskap och katastrofhantering. Som universitetslärare vill jag odla studenternas nyfikenhet och förståelse för andra människor och som forskare vill jag att kunskapen ska göra skillnad. I SANT får jag dela de visionerna med andra antropologer.”

Broschyren: Varför behövs antropologer?

SANT har tagit fram en folder som på ett lättillgängligt sätt sammanfattar vad antropologisk kompetens innebär. Den kan vara användbar för dig som ska ut i arbetslivet, dig som vill anställa en antropolog eller dig som bara är nyfiken på vad antropologer gör.