SANT Årskonferens 2020 8-10 maj i Lund

Temat för SANTs årskonferens 2020 är FARLIGT!

Deadlines för paneler är 10 januari 2020 och för individuella papers 24 januari 2020. Skicka till tova.hojdestrand@soc.lu.se

Antropologer har alltid vetat att socialt liv i grunden handlar om att hantera risker och hot. Faror lurar långt borta och nära, i omvärlden ”därute” men även bland våra närmaste och, inte minst, inom oss själva. Som ju Mary Douglas poängterat, så oroas vi ju av det mesta som vi inte klararav att kategorisera. Hur uppfattar och tolkar människor det farliga, vad innebär egentligen farofyllda liv? Hur skyddar vi oss, hur bemöter vi hot som riktas både mot och från vår naturliga omgivning, vår sociala omvärld och, inte minst, vårt eget inre? Hur skapar vi ontologisk förutsägbarhet, en första förutsättning för
att klara av ett vardagsliv? Behöver vi en ”farlighetens antropologi”? Hur skapar nya ”renheter” nya faror – kan vi uppdatera Purity and Danger till vår egen samtids virtuella hot, påstådda risker och verkliga faror? Och hur hanterar vi antropologer farliga fält utan att själva bli traumatiserade eller offer?

När faran lurar runt hörnet – vad gör vi?

Kom till 2020 års SANT-möte – det farliga konfronterar man bäst tillsammans!

Avdelningen för Socialantropologi i Lund välkomnar paneler och individuella papers på teman relaterade till faror, risk, hot, rädsla och mänsklig strävan efter trygghet. Definitionen är bred – det mesta är farligt! – och vi tar tacksamt emot även förslag på paneler och papers på andra teman. Förslag kan ges på svenska eller engelska. Skicka titeln på era paneler eller papers, ett abstract (högst 200 ord), namn och kontaktuppgifter till: tova.hojdestrand@soc.lu.se

Om sverigesantropologer

Sveriges Antropologförbund är en rikstäckande organisation. Enligt förbundets stadgar är dess syfte att: a) främja den vetenskapliga utvecklingen och utbildningen inom antropologin och dess tillämpningsområde, samt utgöra ett forum för antropologi i Sverige; b) att i olika sammanhang verka för att antropologisk kunskap och kompetens främjas samt bevaka antropologers intresse som yrkeskår; c) att sprida information om och verka för en ökad förståelse inom universiteten, hos myndigheter och bland allmänheten för antropologi som samhälls- och kulturvetenskap.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s